Русия нанесе мощен ракетен удар по Киев, столичните власти съобщиха за

...
Русия нанесе мощен ракетен удар по Киев, столичните власти съобщиха за
Коментари Харесай

Русия нанесе мощен ракетен удар по Киев, има жертви

Р усия нанесе мощен ракетен удар по Киев, столичните управляващи оповестиха за осем жертви. В региона на Подолск парчета от ракети са паднали на територията на няколко предприятия, а в Шевченковски регион е горял апартамент в жилищна постройка, заяви в Telegram кметът на Киев Виталий Кличко.

(*Видеото е архивно)

Според Киевската градска военна администрация вследствие на въздушна офанзива в регион Святошински, преди този момент в жилищна постройка, ударната вълна е счупила прозорци. В квартал Шевченко осколки са развалили жилищна постройка.

В същия регион по предварителни данни има пожар на територията на детска градина.

По предварителна информация в квартал Шевченко са регистрирани и пожари на коли. Към мястото на случая са изпратени спасители.

" В региона на Подолск, вследствие на падащи ракетни парчета, избухна пожар в трансформаторна подстанция и в двуетажна нежилищна сграда', добави градският шеф.

По-късно Кличко заяви, че в същия регион гори покрив на жилищна постройка. Освен това столичният глава посочи, че в квартал Святошински прозорците на две девететажни здания са били счупени от ударната вълна. Кличко написа, че са известни четири жертви - една жена в Святошински регион и трима души в Шевченковски. Малко по-късно кметът показа, че към този момент са известни осем жертви.

" До момента няма приети в болница. Лекарите оказаха помощ на всички на място ", сподели Кличко.

По-рано през нощта бе обявено, че от база в северния Мурмански район стратегически бомбардировачи Ту-95. Впоследствие стана известно, че вражеските ракетни оръжия се насочват към Киев.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР